Toukokuussa Woltin kotiinkuljetustilausten kyytiin pakataan herkuttelujuustoja viidestä eri maasta. Valitsimme mukaan juustomaailman klassikoita, kuten italialaisen Piave Vecchio DOP:n sekä uutuuksia, kuten lähijuusto Mouhitalerin.

Woltista kotiin voi tilata 3–5 juuston valikoiman Tampereen alueella. Tarjolla on myös valikoima irtojuustoja, hilloja ja muita juustolautasen lisukkeita herkuttelutarkoitukseen.

Kuukauden juustoja pääsee tietysti maistamaan ja ostamaan myös sopillamme Tampereen kauppahallissa. Sopille voit myös soittaa tilauksesi etukäteen – nouto onnistuu paikan päältä, tai halutessasi voimme kiikuttaa ostoskassin kauppahallin oville. Juustosopin numero on 040 588 5801.

Myös Juustoauton talviunikausi on päättynyt, ja kirkkaankeltainen biilimme viettää torstait, perjantait ja lauantait lähimantujen toreilla. Aikataulut löydät täältä.

Kirsikkana juustokakun päällä myös Viinisoppi on jälleen auki! Tarjolla on spontaanien viini- & juustohetkien lisäksi myös koulutuksia ja maistatuksia pienryhmille (4-6 hlö). Maailman herkullisimman opiskeluhetken voit varata soittamalla sopille tai sähköpostitse info@juustosoppi.fi

Ja tässä, arvon juhlaväki, Juustosopin ammattilaisten valitsemat herkuttelujuustot toukokuulle.

 

Kuukauden herkullisimmat juustot

Ewephoria on lampaanmaidosta valmistettu gouda Hollannista. Se on 10 kuukautta kypsytetty, kivasti kiteinen, ja lampaanmaidolle tyypillisesti lempeä juusto. Mausta löytyy kermatoffeeta, karamellia ja suolakiteitä. Ewephoria toimii hyvin Merlotin ja sherryn kanssa. Se tuo myös pehmeän kermaisen maun piirakoihin ja paistoksiin.

Iberico on espanjalainen kolmimaitojuusto. Se on kuuden kuukauden ikäinen kova vuohen-, lampaan- ja lehmänmaitojuusto. Ibericossa esiin pääsevät kaikkien maitojensa ominaispiirteet: pähkinäisyys, yrttimäisyys sekä pehmeä rasvaisuus. Espanjalaiseen tapaan Ibericoa löytyy usein tapaslautasilta Chorizojen ja Serranon kinkkujen seurasta. Illanvietosta jäljelle jääneet kantapalat kannattaa aamulla raastaa munakkaaseen. Juomapuolella Iberico viihtyy parhaiten Pinot Noirin tai Sauvignon Blancin seurassa.

Piave Vecchio DOP on italialainen lehmänmaitojuusto Veneton alueelta. Sitä on kypsytetty 10 kuukautta, ja ennen kaikkea oivallinen juusto herkutteluun. Piave Vecchio on koostumukseltaan kova & mureneva, ja maultaan lempeän hedelmäinen juusto, josta puuttuu pistävyys – maku on siis erittäin pehmeä ja uniikki juustomaailmassa. Se sopii hyvin yhteen erilaisten hillojen ja hedelmäisten raikkaiden italialaisten viinien kanssa. Kokkaillussa sitä voi käyttää parmesanin tapaan.

Mouhitaler on Mouhijärven Herkkujuustolan tilsit -tyyppinen juusto. Se on suhteellisen uusi tulokas juustomaailmassa, ja syntynyt sveitsiläisen juustomestarin käsityönä Herkkujuustolan klassikkojuusto Vilhon sekä emmentalin yhdistelmästä. Mouhitaler on kahdeksan kuukauden ikäinen, ja valmistettu lehmänmaidosta. Se on hyvä herkuttelujuusto, joka kruunaa myös pizzat ja sopii hyvin fondueen.

Brigand on belgialainen olutjuusto. Se on rakenteeltaan puolipehmeä ja maultaan keskivahva. Olutjuusto on tasapainoinen lisä juustotarjottimelle, ja sopii myös hyvin raclette-juustoksi. Testaa vaalean alen kanssa!

 

Tekeekö mieli herkutella? Klikkaa itsesi Woltiin tästä 🙂