chilivuohi       romano-cheese

Meiltä Juustosopista löytyy uskomattoman ihania juustoja, jotka ovat valmistettu lampaan- tai vuohenmaidosta. Jos mietit teemaa viikonlopun juustolautaselle, niin tässäpä punainen lanka, vink vink.

Nauti hetkestä, nosta jalat ilmaan ja lohkaise pala upeaa HoneyBee-justoa, joka on hunajalla höystetty, kermaisen notkea vuohengouda. Tai viikonlopun juhlahetkeen kuohuvan kylkeen sopii naposteltavaksi espanjalainen Pena Gorda, vuohen raakamaidosta valmistettu aromikas juusto. Yölliselle jääkaappireissulle suosittelemme voimaista Monte Enebroa, vuohenmaidosta valmistettua sinihomejuustoa, joka jää pitkäksi aikaa maistumaan kielen päälle. Viikonlopun sallittu ”Syrjähyppy” löytyy meiltä. Saloniemen luomutilalta on meillä myynnissä valkosipulilla maustettu vuohen tuorejuusto, Syrjähyppy.
Lisäksi tiskissämme on tarjolla liuta muita maustettuja vuohenmaitojuustoja, mm. chilillä tai sarviapilan siemenellä ja korianterilla maustettua.

Lampaanmaidosta valmistettuna suosituksemme juustotarjottimen kruunuksi on tryffelillä maustettu lampaanmaitojuusto. Tämä aromikas ja kermainen juusto hurmaa makumaailmallaan! Italialainen Pecorino Pepato on kokonaisilla mustapippureilla maustettu herkuttelujuusto, jonka makuun ainakin juustokauppias on jäänyt koukkuun.

Lisäksi kokeilla kannattaa juustoa, josta löytyy sekä vuohen- että lampaanmaito. Tämä Ranskan Baski-alueen juusto tottelee nimeä Tomme brebis&chevre. Maultaan juusto on täyteläinen, suussasulava ja sydämessä palava.

Voi, näitä herkullisia juustoja on tarjolla niin paljon, että sinuna vetäisin takin niskaan, pipon korville ja suuntaisin Kauppahallin Juustosoppiin kokemaan makuja maailman huipulta!!

honey bee   tryffelilammas