juustotasting

 

Juustojen maailma on niin makujen kuin laatujen suhteen uskomattoman laaja, ellei jopa loputon. Maailmalla, mutta myös täällä kotimaassakin, valmistetaan käsittämättömät määrät upeita, aromikkaita, kermaisia, täyteläisiä, notkeita ja pirskahtelevia (tätähän voisi vaan jatkaa ja jatkaa) juustoja! Omat suosikit löytyvät maistelemalla, kokeilemalla ja etsimällä uusia makukokemuksia. Ja mepä täällä Juustosopissa ajattelimme auttaa teitä tällä tutkimusmatkalla!

Olemme aloittamassa avoimia juustomaisteluiltoja Tampereen Kauppahallissa, liikkeemme edustalla. Tarkoituksena on Kauppahallin hiljennettyä järjestää vaihtuvilla teemoilla siivitettyjä tasting-iltoja, joissa pääset tutustumaan toinen toistaan hienompiin juustomakuihin. Maistelun lomassa saat paljon tietoa ja vinkkejä juustoasiantuntijoiltamme teemaan liittyen. Lisäksi voit illan aikana tehdä heräteherkkuostoksia!

Kevään aikana tutustumaan pääset muun muassa tämän tyyppisiin teemoihin: juustotarjottimen kokoaminen ja makuparit, juustot ruuanvalmistuksessa, juustot kesän juhlissa ja saattaapa jotain vierailevia tähtiäkin käydä.

ENSIMMÄINEN ILTA

Ensimmäinen maisteluilta kolkuttelee jo ovella. Torstaina 15.2.2018 kello 18.00 ensimmäisen kerran pääset sukeltamaan juustonautintojen maailmaan. Illan hinta on 15 euroa/ henkilö. Ensimmäisessä juustotastingissa pysähdytään Ranskan klassikkojuustojen äärelle.

Ranskan juustot

Ranska on juustomaana yksi tunnetuimmista. Ranskassa valmistetaan yli 750 juustoa ja perinteet juustonvalmistuksessa ovat historiallisia. Juustot ovat kiivaasti suojattuja ja tuotenimen saadessaan täyttävät usein tiukatkin kriteerit alueen, maidon ja valmistustavan mukaan. AOC –järjestelmä (Apellation d’Origine Contrôlée) suojaa tunnettuja juustoja.

Ranskalaiseen keittiöön kuuluu oleellisesti juustot ja viinit. Juustoja käytetään sellaisenaan ja ruoanlaitossa. Maukkaat juustot antavat upeasti makua piiraissa, paistoksissa, kuorrutuksissa ja kastikkeissa.  Ranskalaisten juustojen kera sopivat hillot, kuivatut hedelmät ja viini.

Käytännössä homma toimii seuraavasti:

Ilmoita itsesi mukaan osoitteeseen info@juustosoppi.fi tai käy ilmoittautumassa Kauppahallin liikkeessämme. Saavu paikalle tasting-iltana vähän ennen kello 18.00, jotta pääset sisään vielä Kauppahallin pääovista joko Hämeenkadun tai Hallituskadun puolelta. Ja kun kello kajahtaa kuusi, anna juustojen viedä mukanaan!

Tervetuloa mukaan!