Juustosopin herkkuja voi nyt tilata kotiovelle kuljetettuna Woltin kautta. Homma toimii näin:

Aloitamme kunkin kuun alussa tarkan maistelutyön, ja tuumimme porukalla parhaimmat maut juustolautasellesi. (Kyllä, tämä on erittäin rankka prosessi. Meillä on tiskissä satoja vaihtuvia juustoja, ja kaikki niistä ovat yhtä persoonallisia ja maukkaita. Päätöksenteko on vaikeaa, ja joskus pitää maistaa useampaankin kertaan samoja juustoja varmuuteen pääsemiseksi. Olemme kuitenkin valmiit uhrautumaan yleisen hyvän vuoksi :D)

Makutestailun voittajat kuvauksineen kokoamme tänne blogiimme kunkin kuun vaihteessa. Kun siis mietit, minkälaisen juustovalikoiman haluat Woltista tilata (tai puodiltamme noutaa), täältä löytyvät ammattilaisten vinkit ja ideat maukkaan juustotarjoilun toteuttamiseksi.

Woltissa tilattavana on 3–5 herkuttelujuuston valikoima. Alta löytyvä lista etenee valikoimajärjestyksessä. Kun siis tilaat kolmen juuston valikoiman, toimitamme kolme listalla ensimmäisenä olevaa juustoa. Neljän valikoimassa mukaan tulee listan neljäs juusto, ja niin edelleen.

Woltin valikoimaan kuuluu myös yksittäiskappaleena myytäviä juustoja, kuten Vsop-gouda ja vaihtuvat sini- & valkohomejuustot. Tilaukseen voit lisätä myös muita juustoltarjottimen nautintoja, kuten jumalaista viikunahilloa, oliiveja, keksejä tai Tertin kartanon hulvattomasti kuplivaa holitonta ruusukuohua.

Mutta asiaan siis.

 

Maaliskuun juustovalikoima, olkaa hyvät!

Alte Hexe on vuoden kypsytetty sveitsiläinen lehmän raakamaitojuusto. Ensipuraisulla se vaikuttaa lempeältä ja viattomalta. Mutustelun edetessä esiin nousee kuitenkin monivivahteisen mausteinen ja yrttinen jälkimaku. Salakavaluudestaan juusto lienee nimensäkin saanut. Alte hexe tarkoittaa vanhaa noitaa. Tuote on Juustosopin omaa maahantuontia. Muualta kuin sopilta sitä ei siis juuri ostoskoriinsa löydä Suomessa. Kyseessä on moninkertaisesti palkittu herkuttelujuusto – täydellinen peruspilari juustotarjottimelle siis!

Amaltura Old on vuoden kypsytetty hollantilainen vuohenmaidosta valmistettu gouda. Sen maku on samettisen pehmeä ja rakenne kiteinen. Täydellisen monipuolinen ja suussa sulava juustotarjottimen jäsen, sanomme me.

Manchego on lampaan raakamaidosta valmistettu, Espanjan La Manchan -alueelta kotoisin oleva juusto. Tarjolla oleva manchego on kasvattanut luonnetta ja aromikkuutta tumman vahakuoren sisällä 15 kuukauden ajan. Mausta voi löytyä vivahteita pähkinäisyydestä tai pippurisuudesta. Vanhemmat manchegot sisältävät myös runsaasti maitoproteiinikiteitä. Aromikkuus sopii loistavasti yhteen esimerkiksi viikunahillon tai hunajan kanssa. Ja tietty tuhdin espanjalaisen punaviinin kylkeen!

BellaVitano Merlot on yli vuoden ajan kypsytetty lehmänmaitojuusto. Se on Yhdysvalloissa asuvan Italiasta kotoisin olevan perheyrityksen monesti palkittu tuote. Nimensä mukaisesti tämä pähkinäinen juusto marinoidaan Merlot-punaviinissä. Viinipesu tuo makuun marjaisuutta ja luumun vivahteita. BellaVitanon kanssa tarjolle sopii esimerkiksi kuivatut hedelmät ja pähkinät.

Lincolnshire Vintage Cheddar on vahakuoressa vuoden ajan kypsynyt aito englantilainen cheddar. Se on valmistettu lehmänmaidosta, ja on maultaan voimakas, täyteläinen ja jopa hieman makea juusto. Cheddar toimii hyvin yhteen täyteläisten puna- & valkoviinien ja englantilaisten ale-oluiden kanssa.

Herkuttelujuustovalikoiman voit tilata kotiisi täältä.

Ja toiveita, fiiliksiä ja juustojen herättämiä tunteita voit jakaa meille Facebookissa tai Instagramissa tägäämällä @juustosoppi tai #juustosoppi

Nautinnollisia herkutteluhetkiä!