Huhtikuu tuo tullessaan uudet juustosuosikit. Ja mitä makuyhdistelmiä löysimmekään!

Juustotarjottimen herkut saa Tampereen alueella tilattua kotiin Woltin kautta. Woltissa on tarjolla 3–5 herkuttelujuuston valikoimat. Lista etenee siinä järjestyksessä kuin juustojen lukumäärä kasvaa. Neljän juuston valikoimasta löytyy siis neljä ensimmäisenä lueteltua juustoa.

Huhtikuussa kierroksensa starttaa myös Juustoauto! Herkut löytävät siis tiensä luoksesi Woltin kautta, kauppahallin puodista tai Juustoautolta noudettuna. Muistathan, että voit myös tehdä tilauksen soittamalla, ja noutaa sen kauppahallin ovilta.

Juustoauton aikataulut löydät täältä.

Mutta asiaan.

Tässä kuussa ylistämme seuraavia lahjoja ihmiskunnan makuhermoille

Beemster Grand Cru on hollantilainen vuoden kypsytetty, lehmänmaidosta valmistettu gouda. Valmistukseen käytettävän maidon tuottavat lehmät laiduntavat alueella, joka oli ennen merenpohjaa. Ravinnerikasta maaperää saa kiittää juuston upeasta oranssisesta väristä. Grand Cru on voimakasmakuinen ja kiteinen elämys, joka sopii hyvin yhteen esimerkiksi taateleiden tai manteleiden kanssa. Se on oiva yhdistelmä myös esimerkiksi pääsiäispöydän täyteläisen punaviinin tai portviinin kanssa.

Kaltbach Le Gruyère on sveitsiläinen raakamaitojuusto, jota on luolakypsytetty vuoden verran. Tämän juuston Juustokauppias ottaisi mukaan autiolle saarelle. Sen maussa yhdistyvät miellyttävä hedelmäisyys ja voimakkaat aromit. Pehmeä ja pistävä samaan aikaan siis! Gruyère on upea herkuttelujuusto juustotarjottimelle. Kokeile yhdistämistä esimerkiksi hunajan, mantelien tai valkosuklaan kanssa. Seuraksi sopii myös mallasviski! Gruyèrea käytetään myös esimerkiksi juustofondueen.

Manchego on kuusi kuukautta kypsytetty aito espanjalainen lampaanmaitojuusto. Nuori manchego omaa pehmeän pähkinäisen makuprofiilin – se on miedompi kuin viime kuun valikoiman vanhempi versionsa, mutta persoonallisuutta ei puutu tästäkään juustosta. Sen maku on makeaan vivahtavan viipyilevä, minkä vuoksi tämä juusto sopii hyvin yhteen kuivan kuplajuoman kanssa.

Sahti-Vilho on Mouhijärven Herkkujuustolan tilsit-tyyppinen juusto. Tarjolla oleva erä on hieman tavallista kypsempää eli noin kahdeksan kuukauden ikäistä. Tätä juustoa on pesty ja harjattu paikallisella sahdilla kypsytyksen ajan. Se on puolikova ja voimakasmakuinen, ja sopii hyvin yhteen esimerkiksi viikunahillon kanssa.

Trentingrana Grana padano tulee Pohjois-Italiasta Trentinon alueelta. Lehmän raakamaidosta valmistettua parmesan-tyyppistä juustoa on kypsytetty vähintään 18 kuukautta, ja siinä maistuu Alppien ylängöt – alempana laaksossa laiduntaneiden lehmien maidosta valmistetut juustot ovat miedompia kuin tämä yrttinen ja karamellinen luomus. Se on ennen kaikkea herkuttelujuusto, mutta sopii loistavasti myös esimerkiksi erilaisiin pastaruokiin.

Muistathan myös

Olemme erittäin otettuja palautteesta, toiveista ja vinkeistä! Moni ihana asiakas on jakanut kokemuksiaan Woltin valikoimasta ja kuukauden juustoista kanssamme, ja näiden viestien ja keskustelujen pohjalta olemme pystyneet kehittämään sekä valikoimaa että pakkausmuotoja.

Nostamme siis hattua kaikille, jotka kiireisen elämän keskellä ehtivät klikata arvostelun Woltiin tai kirjoittaa muutaman sanan Facebookin tai Instagramin kautta. Näin pystymme reagoimaan toiveisiin paremmin jatkossakin!

Jos haluat heti päästä tutustumaan kuukauden juustoihin, oikotie onnelliseen herkutteluhetkeen löytyy täältä:

Tutustu & tilaa

Kiitos, että olet asiakkaamme!