Juustosopin pääsiäinen

Juustosopin pääsiäinen

Sopilla otetaan tänä vuonna varaslähtö pääsiäisherkutteluun.

Pääsiäisviikon tiistaina 12.4. klo 11–17 Sopille saapuu juustokonsulentti esittelemään Sveitsin juustoja. Tarjolla on siis paljon maistiaisia ja juustotietoa. Tule katsomaan, löydätkö uuden lempparijuustosi!

Esittelypäivän tarjouksena tiskistä löytyy erä huippusuosittua Gruyère Reservea herkulliseen 29,80 €/kg tarjoushintaan (norm. 39,80 €/kg). Tarjous voimassa vain tiistaina, eli tulehan maistelemaan!

Keskiviikkona 13.4. tutustutaan uuteen tuotetuttavuuteen, Käse Rebellenin juustoihin.

Pääsiäisviikolla Sopilta löytyy myös muita herkullisia tarjouksia. Tiistaista alkaen tiskistä löytyy esimerkiksi erä klassikkoherkkua, Valion itkevää juhlamustaleimaa huikean halvalla – 29,80 €/kg! (norm. 44,90 €/kg).

Ja herkkujen lisäksi tietysti tarjolla sitä kuuluisaa kauppahallin tunnelmaa!

Pääsiäisen aukioloajat kauppahallilla

Ma–to 11.–14.4. klo 9–18
Pe 15.4. Suljettu
La 16.4. klo 9–16
Su–ma 17.–18.4. Suljettu

Tervetuloa nautiskelemaan!

Juustosopin auto jää talvitauolle

Juustosopin auto jää talvitauolle

Vuodenvaihteen myötä Masa laittaa auton parkkiin ja siirtyy lämpimämpiin oloihin kauppahallin sopin tiskin taakse 🙂

Auto palaa tien päälle taas huhtikuun tienoilla. Kerromme kierrosten alusta täällä ja meidän Facebookissa ja Instagramissa.

Kiitos kaikille auton asiakkaille! Kylillä ja toreilla on aina yhtä mukava vierailla, kun vastassa on innokkaita juuston ystäviä.

Tervetuloa juusto-ostoksille – ja Masaa moikkaamaan – kauppahallin sopille!

Joulujuustojen ennakkotilaukset voit tehdä nyt netissä

Joulujuustojen ennakkotilaukset voit tehdä nyt netissä

Kauppahallin jouluhulina on jokavuotinen ihastelun aihe. Näinä aikoina kapeilla käytävillä jonottelu on kuitenkin monelle haaste herkkuja hankkiessa.

Toimme siis joulujuustojen ennakkotilaukset luoksesi virtuaalisesti.

Ennakkotilauslistalta löydät asiakkaidemme suosikkituotteita – kattavan valikoiman eri maiden juustoja siis. Jos listalta puuttuu suosikkisi, jota tiedät tiskistämme löytyvän, lisää sen nimi määrineen lomakkeen lopun Lisätiedot -osioon. Jos taas et ole aivan varma, onko tuotetta tarjolla, tarkista sen saatavuus soittamalla meille. Yhteystiedot löydät alta.

Tilaukset tulisi tehdä 15.12.2021 mennessä tällä lomakkeella.

Jouluviikolla Juustoauto parkkeeraa tuttuun paikkaan Laukontorin laidalle, ja ennakkotilaukset noudetaan autolta valittuna päivänä. Auto on suhteellisen helppo löytää – sen kirkkaankeltaiset seinät hohtivat valoa torille valtavan juustokimpaleen lailla ainakin viime vuoden räntäkelien keskellä.

Juustoauton aukioloajat (Laukontori)
ti 21.12. klo 8-18
ke 22.12. klo 8-18
to 23.12. klo 8-18

Kauppahallin myymälän joulun aukioloajat
ma-ti 20.–21.12. klo 9-18
ke-to 22.–23.12. klo 8-20
pe 24.12. klo 8-12

Ja hei, jos vielä pohdit joululahjoja, täällä olisi muutama herkullinen idea tarjolla. Joulupakettien tilauksia otamme vastaan 11.12. saakka.

Kysymyksiin vastaamme puhelimitse
Puh. 03 222 6463
Puh. 040 588 5801

tai sähköpostilla
info@juustosoppi.fi

Ja nyt juusto-ostoksille. Nautinnollista shoppailua!

Juustokauppaan

 

 

Joulun herkullisimmat yrityslahjat löydät Juustosopilta

Joulun herkullisimmat yrityslahjat löydät Juustosopilta

Ei joulua ilman juustoa – vai miten se vanha sanonta meni?

Suositut yrityslahjat ovat taas tilattavissa

Tilauksen voit tehdä:

tällä lomakkeella
paikanpäällä Juustosopilla: Hämeenkatu 19, Tampere
puhelimitse: (03) 222 6463 tai 040 588 5801
sähköpostitse: info@juustosoppi.fi

MUUTAMA TIEDONMURU ENNEN KUIN TILAAT

– Tilaukset on tehtävä 11.12.2021 mennessä
– Tilausten nouto viikkoon 50 mennessä
– Nouto Juustosopilta Tampereen kauppahallista
– Voimme myös postittaa tilauksesi Matkahuollon kautta. Toimituskulut lisätään laskuun
– Kerrothan tilausta tehdessä, maksatko tilauksen noudon yhteydessä vai kirjoitammeko sinulle laskun

Ja nyt… nautinnollista shoppailua!

Herkullinen lahja kertoo enemmän kuin tuhat sanaa

Alla kuvaukset yrityslahjoistamme.

Padallinen rakkautta – 19,90 €/kpl
Sisältää:
Herkkujuustolan Metsuri-juusto
Kaunis keraaminen pata, jossa juuston voi lämmittää

 

 

 

 

Rakkaudella pientilalta -paketti – 23,90 €/kpl
Sisältää:
3 Ahlmanin tilapuodin juustoa
– Gabriel kytösavujuusto
– Selin sinihomejuusto
– Gabriel kermajuusto

 

 

 

Herkkujuustolan Juustosalkku – 39,95 €/kpl
Sisältää:
Herkkujuustolan juustoja
– Vilho
– Väinö
– Hilma
– Savuhilma
+ Poikain Parhaan punaherukkahilloa

 

Polven juustolan joulupakkaus – 49,80 €/kpl
Sisältää:
Talonpojan kermajuusto
Sippolan emmental punaleima
2 x sulatejuusto (viherpippuri ja tomaatti-basilika)
Peltolan Blue -sinihomejuusto
Talonpojan valkosipulijuusto
Talonpojan lakritsijuusto
3 purkin hyytelölajitelma

 

Juuston rakastajien unelmapaketti – 52,90 €/kpl
Sisältää:
Merja Kosken hurmaava Pienjuustolat-kirja
Pienjuustoloiden juustoja
– Polven juustolan paprika-kermajuusto
– Ahlmanin Gabriel savujuusto
– Helsingin meijeriliikkeen Linnunlaulu valkohomejuusto
Helenan viinirypälehyytelöä

 

 

Lahjakortti haluamallesi summalle &
maailman tamperelaisin Juustosoppi-pipa

 

 

 

 

 

Joko päätit, millä työntekijöitäsi hemmottelet tänä vuonna? Hyvä! Tilauslomakkeeseen pääset nappulaa painamalla.

Lahjakauppaan!
Juustosoppi rekrytoi – tule osaksi tarinaamme!

Juustosoppi rekrytoi – tule osaksi tarinaamme!

Hei herkkusuu. Luulen, että etsimme juuri sinua!

Juustosoppi on yli 40 vuotta Tampereen kauppahallissa palvellut juustojen ja muidenkin kulinarististen nautintojen kivijalkamyymälä. Kaupungin kattavimman juustotiskin lisäksi yhdistelemme juustot viineihin Viinisopin puolella, viemme juustot maakuntiin Juustosopin auton avulla sekä maailmantilanteen salliessa järjestämme erilaisia tapahtumia ja maistatuksia pienille ja isoillekin ryhmille. Meillä on takana pitkä kehityskaari oppimista, erikoistumista, uusien palvelu- ja tuotekonseptien kehittelyä, testausta ja vakiinnuttamista, kumuloitunutta asiantuntijuutta ja rakkautta lajiin.

Etsimme nyt työntekijää kasvamaan ja oppimaan kanssamme.

Meidän tiskin takana on tilaa pyöriä muutaman neliön verran. Sen takia etsimme tiimiimme sopivasti solahtavaa tyyppiä. Sellaista, jonka ego ei täytä koko tiskiä – joka osaa leikkiä myös muiden kanssa. Myös sellaista, joka ei piiloudu juustokiekkojen taakse – jolle asiakaspalvelu & myynti ovat jo luuytimeen istutettuja taitoja, joiden pohjalle alan erikoisosaamista kasvatetaan.

Ennen kaikkea kaipaamme kuitenkin tervettä kykyä ottaa vastuuta – kehittää kanssamme puodin arkea sekä palvelukonsepteja, ideoida uusia toimintamalleja ja hoitaa työnsä asiakaspalvelijana kauppahalliin sopivalla ihmisläheisellä pieteetillä.

Emme oleta, että tiedät kaiken juustoista heti saavuttuasi. Ravintola-/elintarvikealan tuntemus, viinitietous ja vahva asiakaspalvelukokemus ovat kuitenkin eduksesi. Toimintamme edellyttää voimassa olevaa hygienia- sekä anniskelupassia.

Tässä roolissa oppimiskyky on kuitenkin tärkein osa onnistumista.

Meille on myönnetty Rôtisseursin kilvet osoituksena korkeista laatustandardeistamme. Sekä tuotevalikoiman että palvelun taso tarkistetaan siis vuosittain, jotta kilvet pysyisivät seinällämme. Meille on tärkeää, että ymmärrät tämän tunnustuksen mukanaan tuoman vastuun. Teemme töitä rennolla ja reippaalla meiningillä, ja sitoudumme jokainen tekemään työmme kaikin puolin hyvin. Lisää kilvistä voit lukea täältä.

Panoksesi on meille tärkeä. Vastineeksi haluamme tarjota kilpailukykyisen palkkauksen, osaamisen karttuessa mahdollisuuden täysiin viikkotunteihin tai jopa yrittäjyyteen, mahdollisuuden kehittää omaa roolia ja osaamista mielenkiintojen mukaan, laajat henksuedut sekä pysyvän paikan hymyilyyn taipuvaisessa monenkirjavassa tiimissämme kauppahallin huikeassa työympäristössä.

Haku on käynnissä niin kauan kuin löydämme Sen Oikean. Työt voivat alkaa heti, kun sopimukseen päästään.

Toimitathan hakemuksesi suoraan Juustosopille. Hakemuksia vastaanottavaa Eijaa voi kysellä tiskin takaa kauppahallin aukioloaikojen puitteissa, eli

arkisin klo 9–18
lauantaisin 9–16

tai vaihtoehtoisesti varmistaa Eijalta paikallaolo numerosta 050 599 9303. Hätätapauksissa hakemukset voi lähettää myös osoitteeseen eija.ahvenjarvi@juustosoppi.fi

Jos mahdollista, ajoitathan vierailusi alkuviikolle niin ehditään vaihtaa muutama sana samalla! Torstaista eteenpäin tuppaa kiire aina lisääntymään 🙃

Kutsumme haastatteluun sitä mukaa, kun hakemuksia tulee. Ilmoitamme sinulle henkilökohtaisesti myös mikäli hakemuksesi ei tällä kertaa päässyt jatkoon.

Toivottavasti tavataan pian!

Juustosopilla on nyt Rôtisseursin kilvet

Juustosopilla on nyt Rôtisseursin kilvet

Maailman suurin ja arvostetuin gastronomiajärjestö Chaíne des Rôtisseurs on myöntänyt meille siunauksensa – ja kilpensä ja käätynsä. Koska tätä on vielä vaikea uskoa itsekään, kelataan hetki taaksepäin.

32 vuotta ja rapiat tarkalleen ottaen.

Silloin Eijan äiti, Taimi Ahvenjärvi, oli juuri ostanut Kauppahallin keskikäytävällä sijaitsevan Juustosopin itselleen. Taimin vuonna 1961 perustama pienenpieni vihannespuoti Nygrenin kalakaupan vieressä vaihtoi siis alaa kasviksista maitotuotteisiin. Mukana muutti vihannespuolellakin töitä tehnyt Eija, jonka ei ollut tarkoitus jäädä hallilaiseksi. Kauppiasuran sijaan Eija halusi sairaanhoitajaksi.

Tuolloin Kauppahalli näytti – no, samalta kuin tänä päivänäkin. Puotien sisäpuolia on muokkailtu kunkin kauppiaan mieleiseksi, ja ilmastointiputkia ja uusia valoja on vuosien varrella ilmestynyt hallin kattoihin. Muuten puitteet eivät juuri ole muuttuneet.

Siniseksi maalattujen puotien välissä kuhina kävi kuitenkin kovempana läpi päivän kuin nykyään. Kauppahalli oli keskustan asukkaiden lähikauppa. Tehtaiden piippujen viheltäessä neljältä työpäivän päättyneeksi meno vasta hurjaksi muuttuikin. Viimeisen aukiolotunnin aikana jokaisen puodin edessä jonotettiin.

Juustosopista sai alusta asti juustoa, tottakai. Sieltä sai kuitenkin myös tulitikkuja, maitoa, talouspaperia ja tupakkaa, muutamia mainitaksemme.

24 vuotta sitten Taimi jäi eläkkeelle. Siihen mennessä oli käynyt selväksi, että Eijan sydän oli juurtunut halliin ja sairaanhoitajan ura unohtunut. Eijasta tuli täyspäiväinen yrittäjä.

”Ja kyllä se jännitti. Muistan vieläkin sen ensimmäisen päivän. Seisoin tiskin takana ja mietin, että tässä sitä nyt ollaan, omassa sopissa, yrittäjänä.”

24 vuotta sitten alkoi myös Juustosopin matka sekatavarakaupasta herkkusuiden erikoisliikkeeksi. Samana vuonna, kun Eijan ja Matin häitä juhlittiin, tuore aviomies pääsi Sopille Masan sanoin ”jakari ja ruuvari kädessä harjoittelemaan.” Tuli pitkää tiskiä ja aina vain erikoistuneempaa tuotevalikoimaa. Myös vessapaperit katosivat valikoimasta vähin äänin.

”Kun vetovastuu siirtyi minulle, mulla oli vahva visio, mitä haluan tehdä. Halusin, että tästä tulee Tampereen paras juustokauppa,” sanoo Eija, ja jatkaa vielä: ”Enhän minä sitä toki arvioi, onko tämä paras vai ei. Mutta tahtotila oli kova – ja on edelleenkin.”

Mikä on Chaíne des Rôtisseurs?

Chaíne des Rôtisseurs Finlande Ry on maailman suurimman ja arvostetuimman gastronomiajärjestön, Chaíne des Rôtisseursin, Suomen osasto. Suomeksi järjestöä kutsutaan kotoisammin Paistinkääntäjien veljeskunnaksi. Järjestö on perustettu jo vuonna 1248, joskin Suomeen saatiin oma osasto vasta muutama vuosi myöhemmin, 1960-luvun alussa.

Kun Rôtisseursien kilvet ripustetaan yrityksen seinälle, taustalla on melkoinen määrä muutakin työtä kuin kilpien paikan valinta ja porakoneen käyttö. Kilpiyritysten tulee täyttää korkeat laatustandardit monella eri osa-alueella tarjonnan monipuolisuudesta siisteyteen ja poikkeuksellisen hyvästä palvelusta paikallisuuteen.

Yritykselle myönnetty Rôtisseurs-kilpi on ”merkki ruoan, raaka-aineiden ja palvelun korkeasta tasosta” (rotisseurs.fi). Kilpiravintoloiden taso tarkastetaan vuosittain, ja toiminnan laadun edellytetään pysyvän korkeana tuotteesta ja palvelukerrasta toiseen.

Suomen ainoa kilpiä kantava juustokauppa

Video: Yoni Ichtertz

Lauantaina 28.8. Aurajoen rantaa pitkin käveli näyttävän näköinen joukko. Iltapukujen ja smokkien päällä liehui erivärisiä käätyjä kesätuulen saatellessa juhlaväkeä juhlapaikalle. Eijan mustan iltapuvun rinnuksia koristi violetit ammattilaisjäsenen käädyt. Hänelle oli juuri myönnetty Chef de Tablen arvonimi installaatiotilaisuudessa.

Käätyjen ja kilpien myötä Juustosopista tuli Suomen toistaiseksi ainoa Rôtisseurs-kilpiä kantava juustokauppa.

Toisin sanoen uskomattoman ihanan asiakaskunnan lisäksi myös kulinarismin ammattilaiset ovat virallistaneet 24 vuotta sitten tehdyn lupauksen pidetyksi. Juustosopista tuli tosiaan melkoisen hyvä juustokauppa, sekä Tampereen että Suomen mittakaavassa.

Rôtisseurs-kilpien vastaanottaminen on kunnia, mitä kannamme äärimmäisellä kiitollisuudella. Ja mistä aiomme pitää kiinni pyrkimällä aina vain parempaan.

Kiitos siis sinulle juustojen ystävä, joka autoit meitä matkalla hiomaan toimintaamme ja kehittymään. Ilman sinua rakas asiakas, yhteistyökumppani, ystävä, emme olisi nyt tässä. Juhlitaan saavutuksiamme yhdessä heti, kun maailmantila sen taas sallii.

Heinäkuussa Wolt kuljettaa kotiin tai piknik-viltille juustokauppiaiden suosikkeja

Heinäkuussa Wolt kuljettaa kotiin tai piknik-viltille juustokauppiaiden suosikkeja

Heinäkuussa Wolt kuljettaa piknik-viltillesi yllätyksiä!

Tässä kuussa juustot tulevat ja menevät hurjaa vauhtia tuottajalta tiskiin ja tiskistä mökkieväiksi. Päätimme siis, että valmiiden pakettien sijaan nyt on lupa leikkiä ja loihtia iloisia kesäyllätyksiä!

Perinteisen kuukauden juusto -listauksen sijaan saat siis Woltista juuri sellaisen valikoiman, mikä tilauspäivänä on juustokauppiaan ehdoton suosikki.

Ainoa pysyvyys tässä leikissä on se, että pyrimme pitämään kolmen juuston valikoimassa kovia (erilaisista maidoista valmistettuja) juustoja ja homejuustot säästämme neljän tai viiden juuston valikoimiin.

Millä heinäkuussa siis herkuteltaisiin?

Testaa ja tiedä! 😉 Vastaan voi tulla uusia ihastuksia ja yllätyksiä joka viikko.

Woltin tilaukseen tästä:

Herkuttelemaan!
Miten säilytät juustot oikein? Asiantuntijoiden vinkit herkuttelun maksimointiin

Miten säilytät juustot oikein? Asiantuntijoiden vinkit herkuttelun maksimointiin

Hellekauden helliessä ajattelimme listata muutaman vinkin juustojen säilytykseen. Nämä ohjeet pätevät tosin vaikka kesä päättäisi loppua heti huomenna. 😋

Aloitetaan perusteista, joilla pääset jo pitkälle.

  • Muista hygienia. Juustot ovat herkkiä ympäristön bakteereille, ja niitä tulisi aina käsitellä puhtain välinein ja puhtain käsin.
  • Myös säilytyksessä kannattaa käyttää ilmatiiviitä puhtaita lasi- tai muoviastioita tai muovipussia. Näin esimerkiksi jääkaapin muiden tuotteiden hajut eivät pääse imeytymään juustoihin.

Meidän Eijan sanoin,

”Jokaisella juustolla on oma sielunelämä. Se on elävä elintarvike.”

Kovien juustojen säilytys

Esimerkiksi parmesanit, goudat ja Trentingrana.

Säilytä huoneenlämmössä esimerkiksi kelmuun käärittynä, ja suojaa juustot valolta. Juustojen on hyvä saada välillä hengittää. Älä siis sulje niitä kokonaan ilmatiiviiseen rasiaan pitkäksi aikaa.Lämpötilaa enemmän kovien juustojen säilyvyyteen kuitenkin vaikuttaa valolle altistuminen.

Valossa juusto ikään kuin jatkaa elämäänsä ja kehittymistään, ja tekee sen usein härskimpään suuntaan. Esimerkiksi leipälaatikot ovat oiva paikka kovien juustojen säilyttämiseen.

Kovilla helteillä, kuten nyt, lienee kuitenkin parempi laittaa kaikki juustot jääkaapin viileään pitkäikäisyyden maksimoimiseksi.

Mitä on pintahome?

Kovien juustojen pinnalle saattaa kaikista turvatoimista huolimatta puskea homepilkkuja. Kyse on pintahomeesta. Se tarkoittaa, että juuston tiiviin rakenteen ansiosta home ei ole päässyt luikertelemaan pintaa syvemmälle, ja juusto on pelastettavissa.

Pelastusoperaatio on suhteellisen simppeli: ota pala talouspaperia tai puhtaan pyyhkeen kulma, ja pyyhi home pois. Homeesta voi hankkiutua eroon myös juustohöylän avulla, mutta veitsiä on turha kaivaa esiin. Menee hyviä juustosiivuja hukkaan, kun homma hoituu pyyhkimälläkin. 😉

Ja kauanko ne juustot sitten säilyvät huoneenlämmössä? No, se selviää usein haistamalla. Meidän Masan sanoin:

”No meidän Trentingrana on ollut muovipussissa leipälaatikossa kohta vuoden, ja vielä siitä raastellaan palasia pastan päälle.”

Pehmeät ja puolipehmeät juustot

Esimerkiksi Emmental, homejuustot ja Maasdam.

Pehmeämmät juustot säilytetään ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa, ja niiden elämänkaari on huomattavasti lyhyempi kuin kovempien kavereidensa. Huokoisemman rakenteen vuoksi pehmeisiin juustoihin päässyt home voi tulla sisältä tai ulkoa.

Mikäli juustoon siis pääsee bakteereja, ja hometta muodostuu (muihin kuin homejuustoihin), sitä ei enää pyyhkimällä pois saa. Sen vuoksi pehmeiden juustojen kohdalla käsittelyhygienia on erityisen tärkeää, jos haluaa nauttia juustosta useampaan otteeseen.

Pehmeämmissä juustoissa pilaantuminen on kuitenkin helppo huomata ihan vaan nuuhkimalla. Eräpäivät eivät siis aina kerro totuutta suuntaan tai toiseen – kannattaa luottaa nenäänsä ennen kuin heittää syöntikelpoisen juuston roskikseen.

Juustotarjottimen tai salaattien pehmeämmät juustot kannattaa ottaa jääkaapista huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen tarjoilua. Mauista saa paljon enemmän irti juustojen lämmitessä.

Tuliaisjuustojen kanssa matkustaminen

Mökkireissulle voi hyvin pakata mukaan juustovalikoiman pidemmällekin matkalle. Matkustamiseen pätee samat säännöt kuin muussakin säilytyksessä:

  • Lämpötilaa enemmän säilyvyyteen vaikuttaa valo. Älä siis jätä juustopussia takapenkille suoraan auringonpaisteeseen. Jemmaa se mieluummin penkin alle tai takapakkiin säilyvyyden parantamiseksi.
  • Mikäli pehmeämmät juustot eivät mene suoraan tarjoilupöytään lähietäisyydellä, kannattaa ne laittaa kylmälaukkuun etenkin näillä helteillä. Juustosopilta löytyy esimerkiksi kesän cooleimmat kylmäreput juustojen kuljetukseen. Pussukoihin mahtuu hyvä kattaus herkuttelujuustoja, ja se toimii myös käytännöllisenä tuliaislahjana.

 

Näillä ohjeilla pääset jo pitkälle! Mikäli jokin asia pohdituttaa juustojen suhteen, kysy meiltä. Tiskin takana on sen verran monta vuosikymmentä juustotietoutta tarjolla, että vastaus varmasti löydetään kinkkisimpiinkin kysymyksiin! 🙂

Nautinnollista keskikesän juhlaa just sulle! ☀️

Kesäkuun herkuttelujuustovalikoima on täydellinen resepti maistuvaan piknikkiin

Kesäkuun herkuttelujuustovalikoima on täydellinen resepti maistuvaan piknikkiin

Kesäkuu alkoi juhlavissa tunnelmissa, kun meidän Eija (keskellä inventaariota) huomasi viettävänsä 24. vuosipäiväänsä Juustosopin yrittäjänä. Juustovuoren keskeltä kuului välillä naureskelua, välillä huokailua, innostunutta hihitystä ja pohtivaa hiljaisuutta.

”Niin kauan kuin inspiroivia päiviä on enemmän kuin lannistavia, tämä homma kannattaa. Ja sehän kannattaa vielä pitkään”, tuumasi hän, ja jatkoi juustonpäiden laskentaa ❤️

Kesän – ja kaikkien juhlien – kunniaksi olemme suunnitelleet kaikenlaista kivaa ylläriä niin mökkituliaisiksi kuin piknik-eväiksikin sopivissa muodoissa 😉

Näihin kuuluvat myös kuukauden herkuttelujuusto -valikoiman juustot, jotka saavat naapurivilttiläiset kuolaamaan kateudesta. Ja Wolttihan kuljettaa piknik-eväät luoksesi suoraan puistoon!

Tässä siis kesäkuun herkuttelujuustot. Nautinnollisia kesäretkiä!

Murcia Curado – espanjalainen vuoden verran kypsytetty vuohenmaitoherkku. Kuiva ja kuuma Murcian alue Välimeren rannalla on tunnettu laadukkaasta vuohenmaidon tuotannostaan. Pitkään kypsytetty juusto on ehtinyt kehittää maistuvan persoonallisuuden – sen maku on pehmeä ja kermainen, jopa hieman makeaan taittava. Tämä juusto sopii yhteen esimerkiksi raikkaan Sauvignon Blancin tai Albariñon kanssa.

Weinkäse – punaviinillä pesty ja harjattu nuori ja lempeä itävaltalainen lehmänmaitojuusto. Weinkäsen maku on mieto. Se sopii siis hyvin herkuttelijoille, joille punaviini on vielä vierastettava maku sekä heille, jotka mielellään nauttivat kevyttä punaviiniä juuston kanssa.

Bellavitano Gold – italialaisen Sartorin perheen Yhdysvalloissa valmistama vuoden kypsytetty lehmänmaitojuusto. Tätä palkintoja kerännyttä juustoa on kuvailtu mm. kermaiseksi parmesaaniksi. Bellavitanossa on upean kiteinen ja kuitenkin kermainen rakenne sekä moniulotteinen, pähkinäisestä hennon hedelmäiseen vaihteleva maku.

Morbier – ranskalainen lehmän raakamaidosta valmistettu tuhkaraitajuusto. Ensimmäisen maininnat Morbierista löytyvät 1700-luvun lopun kirjallisista lähteistä. Perinteisesti iltalypsystä ylijäänyt maito juustoutettiin, ja puolitäyden juustomuotin päälle kaadettiin tuhkaa, jotta massa säilyisi. Muotti täyttyi aamulypsyllä, ja juustoon jäi keskelle tuhkaraita, josta se tänäkin päivänä tunnetaan. Juustoa on kypsytetty n. 45 päivää, ja sen maku on mieto, mutta hedelmäinen ja jopa hieman vaniljainen.

Basilika-valkosipuli Gouda – hollantilainen nuori gouda on lehmänmaidosta valmistettu puolikova juusto. Perusmaultaan juusto on mieto ja pehmeä, eli täydellinen vastapari siihen mausteeksi lisätyille basilikalle ja valkosipulille. Persoonallinen lisä juustotarjottimelle tai vaikkapa salaattiin.

Herkullista kesäkuuta, ystävät!

Ja jos satut lukemaan tätä puistossa, Woltin juustotilaukseen pääset tästä: 😉

 

Tilaa juustot kotiin tästä!
Toukokuun juustotarjottimelta löytyy klassikkojuustoja ja uusia tulokkaita

Toukokuun juustotarjottimelta löytyy klassikkojuustoja ja uusia tulokkaita

Toukokuussa Woltin kotiinkuljetustilausten kyytiin pakataan herkuttelujuustoja viidestä eri maasta. Valitsimme mukaan juustomaailman klassikoita, kuten italialaisen Piave Vecchio DOP:n sekä uutuuksia, kuten lähijuusto Mouhitalerin.

Woltista kotiin voi tilata 3–5 juuston valikoiman Tampereen alueella. Tarjolla on myös valikoima irtojuustoja, hilloja ja muita juustolautasen lisukkeita herkuttelutarkoitukseen.

Kuukauden juustoja pääsee tietysti maistamaan ja ostamaan myös sopillamme Tampereen kauppahallissa. Sopille voit myös soittaa tilauksesi etukäteen – nouto onnistuu paikan päältä, tai halutessasi voimme kiikuttaa ostoskassin kauppahallin oville. Juustosopin numero on 040 588 5801.

Myös Juustoauton talviunikausi on päättynyt, ja kirkkaankeltainen biilimme viettää torstait, perjantait ja lauantait lähimantujen toreilla. Aikataulut löydät täältä.

Kirsikkana juustokakun päällä myös Viinisoppi on jälleen auki! Tarjolla on spontaanien viini- & juustohetkien lisäksi myös koulutuksia ja maistatuksia pienryhmille (4-6 hlö). Maailman herkullisimman opiskeluhetken voit varata soittamalla sopille tai sähköpostitse info@juustosoppi.fi

Ja tässä, arvon juhlaväki, Juustosopin ammattilaisten valitsemat herkuttelujuustot toukokuulle.

 

Kuukauden herkullisimmat juustot

Ewephoria on lampaanmaidosta valmistettu gouda Hollannista. Se on 10 kuukautta kypsytetty, kivasti kiteinen, ja lampaanmaidolle tyypillisesti lempeä juusto. Mausta löytyy kermatoffeeta, karamellia ja suolakiteitä. Ewephoria toimii hyvin Merlotin ja sherryn kanssa. Se tuo myös pehmeän kermaisen maun piirakoihin ja paistoksiin.

Iberico on espanjalainen kolmimaitojuusto. Se on kuuden kuukauden ikäinen kova vuohen-, lampaan- ja lehmänmaitojuusto. Ibericossa esiin pääsevät kaikkien maitojensa ominaispiirteet: pähkinäisyys, yrttimäisyys sekä pehmeä rasvaisuus. Espanjalaiseen tapaan Ibericoa löytyy usein tapaslautasilta Chorizojen ja Serranon kinkkujen seurasta. Illanvietosta jäljelle jääneet kantapalat kannattaa aamulla raastaa munakkaaseen. Juomapuolella Iberico viihtyy parhaiten Pinot Noirin tai Sauvignon Blancin seurassa.

Piave Vecchio DOP on italialainen lehmänmaitojuusto Veneton alueelta. Sitä on kypsytetty 10 kuukautta, ja ennen kaikkea oivallinen juusto herkutteluun. Piave Vecchio on koostumukseltaan kova & mureneva, ja maultaan lempeän hedelmäinen juusto, josta puuttuu pistävyys – maku on siis erittäin pehmeä ja uniikki juustomaailmassa. Se sopii hyvin yhteen erilaisten hillojen ja hedelmäisten raikkaiden italialaisten viinien kanssa. Kokkaillussa sitä voi käyttää parmesanin tapaan.

Mouhitaler on Mouhijärven Herkkujuustolan tilsit -tyyppinen juusto. Se on suhteellisen uusi tulokas juustomaailmassa, ja syntynyt sveitsiläisen juustomestarin käsityönä Herkkujuustolan klassikkojuusto Vilhon sekä emmentalin yhdistelmästä. Mouhitaler on kahdeksan kuukauden ikäinen, ja valmistettu lehmänmaidosta. Se on hyvä herkuttelujuusto, joka kruunaa myös pizzat ja sopii hyvin fondueen.

Brigand on belgialainen olutjuusto. Se on rakenteeltaan puolipehmeä ja maultaan keskivahva. Olutjuusto on tasapainoinen lisä juustotarjottimelle, ja sopii myös hyvin raclette-juustoksi. Testaa vaalean alen kanssa!

 

Tekeekö mieli herkutella? Klikkaa itsesi Woltiin tästä 🙂